غلامرضا گلمحمدی امروز سه شنبه در همایش هفته ملی پژوهش و فناوری افزود: این سازمان تلاش کرده تا علم مفید به بخش تزریق کند و نافع بخش کشاورزی در حیطه امنیت غذایی و سلامت کشور باشد لذا این بخش در امنیت غذایی کشور حدود ۲ میلیارد دلار در سال صرفهجویی دارد که رقم کمی نیست.
وی تصریح کرد: این سازمان ظرفیت توان آن را دارد تا در حوزههای کاربردی همچون بحرانهای حوزه آب، منابع پایه، تغییر اقلیم، تغییرات دمای هوا نقش ایفا کند تا مشکلات رفع شود البته باید برای رفع مشکلات مذکور دانش و یافتهها به مزرعه نفوذ پیدا کند که در این زمینه همه بخشهای دولتی و خصوصی باید وارد کار شوند.
وی ادامهداد: به خلق ثروت از دانش اعتقاد داریم که نیاز به راهبردهایی دارد که بخشی از آنها از گذشته بوده و باید آسیب شناسی و اصلاح شود و برخی هم راهبردهای جدیدی است که باید اجرایی شود.
وی با بیان اینکه تحقیق در بخش کشاورزی باید برای توسعه باشد و اجرای تحقیقات باید اولویتبندی شود، تصریح کرد: تلاش داریم برخی از طرحهایی که در گذشته مسکوت مانده و اجرایی نشده را با آسیب شناسی احیا کنیم و تاکید ما روی برنامه محوری و حل مساله به جای موسسه محوری و محقق محوری است
گل محمدی درباره اینکه مسائل و مشکلات بخش تحقیقات کشاورزی تنها با یک موسسه شرکت حل نمیشود، بلکه نیازمند کمک سایر دستگاهها در این بخش است، اضافه کرد: سازمان تحقیقات کشاورزی در دولت چهاردهم در نظر دارد بودجه و اعتبار خاصی را برای معاونت پژوهشی و اجرای طرحهای جریان ساز و فناورانه اختصاص دهد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: همچنین روز گذشته چهار تفاهمنامه و دو قرارداد با بخش خصوصی برای انتقال فناوریها به بازار و احصای مشکلات و انتقال آن به سازمان برای تدوین موضوعات تحقیقاتی منعقد کردیم.
وی با بیان اینکه به دنبال انتقال بخشی از تحقیقات به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هستیم که در این زمینه موسسه تحقیقات بذر در اولویت قرار دارد، خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان تات حفاظت، مدیریت و بهره برداری از ذخایر ژنتیکی است که نیاز به اعتبار دارد که پیگیر این موضوع هستیم.
وی، یکپارچه سازی اطلاعات و دادهها را از اولویتهای بخش کشاورزی در سازمان تحقیقات برشمرد و تصریح کرد: مشکل فعلی پراکندگی اطلاعات است که در اولویت برنامهها قرار دارد.
گل محمدی به کارگیری از نرمافزار نوآوری را یکی از عوامل افزایش ضریب نفوذ دانش به مزرعه دانست و افزود: پیگیر کمیتههای معاونت علمی ریاست جمهوری و سایر بخشها هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: هستهها و مراکز رشد به یکهزار مورد رسیده که ۴۰ درصد باید افزایش پیدا کند تا ایدههای نوآورانه به بخش کشاورزی کمک کند.
وی، دو محور اصلی ترویج در بخش کشاورزی را دانش و اجرا عنوان کرد و گفت: این دو باید از طریق مراکز پژوهشی و معاونت اجرایی انجام شود که در صورت اجرای همزمان این دو مورد میتوانیم به دستاوردهای خوبی برسیم.
در مراسم هفته پژوهش و فناوری ۳۳ پژوهشگر برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.
نظر شما